Walk the line!

WALK THE LINE!


Onderwijs en wereld zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Wil je de wereld meer in je klas en je klas meer in de wereld brengen?
Dan is Possible Futures! iets voor jou.


Verdiep je tijdens dit driedaags ervaringstraject in de theorie en de actuele thema’s over wereldburgerschap. Ontdek hoe je een creatief project op poten kan zetten voor jouw klas, vak of school.


Deze navorming is toegankelijk voor iedereen die wil stilstaan bij zijn visie op onderwijs en wereld: leerkrachten kleuter-, lager-, secundiar- en hoger onderwijs, directeurs en beleidsondersteuners, ... 


"Ik denk dat als je écht zicht wil krijgen op 'een' bepaalde plaats, je er ook naartoe moet gaan. En dus gingen we naar Antwerpen. Dat praktijkgerichte en dat écht 'in de wereld komen' is voor mij veel belangrijker dan een cursus op papier."

Nore - studente lager onderwijs 


Al enkele jaren trekken de studenten lerarenopleiding van de Thomas More Hogeschool in Vorselaar letterlijk weg van onder de kerktoren. In Antwerpen verdiepen ze zich inhoudelijk in thema's als (wereld)burgerschap, cultuur, (super)diversiteit en stedelijkheid. Om vervolgens naar buiten te gaan: de straat op, de wereld in. En te stappen, te stappen, te stappen, ... 

Onderwijs heeft twee hoofddoelen: jonge mensen vormen voor een carrière, en hen voorbereiden op burgerschap en alles wat komt kijken bij een rijke menselijke persoonlijkheid. Vandaag zien we heel vaak hoe mensen hun mening al geven voor ze ernstig hebben nagedacht over wat echt hun mening is.

Martha Nussbaum